Memory lane

Læs historien om Comedy AID

Comedy AID 2018

MICHAEL SCHØT OG HEINO HANSEN ER ÅRETS VÆRTER VED COMEDY AID 2018

DANSKE KOMIKERE STØTTER RED BARNETS ARBEJDE MED UDSATTE BØRN PÅ FLUGT OG I KRIGSRAMTE OMRÅDER

For 26. år i træk holder FBI og de bedste danske komikere velgørenhedsshowet Comedy Aid (tidligere Talegaver til Børn) mellem Jul og Nytår. Og for sjette år i træk afholdes årets Comedy Aid i samarbejde med Red Barnet. FBI og komikerne donerer dermed igen i år overskuddet fra showet til organisationens vigtige humanitære arbejde for børn på flugt og i krigsramte områder. Showet kan i år opleves i Aarhus Musikhus, Herning MCH Teatersal, Tivoli Congress Center og The Comedy Store i London.

I dag er billetsalget startet til årets Comedy Aid. Og det bliver med to erfarne komikere ved roret. Michael Schøt og Heino Hansen er årets værter, der skal lede både publikum og komikere gennem det store show. Hvem de optrædende er holdes stadig tæt til kroppen hos FBI, men de kan dog afsløre, at den person, der vinder DM i stand-up den 7. november på Bremen Teater i København, får lov at optræde ved showet. Og at de øvrige komikere naturligvis vil være blandt landets bedste af slagsen.

MICHAEL SCHØT OG HEINO HANSEN GLÆDER SIG

“Jeg glæder mig enormt til at være vært på så stor et arrangement som Comedy Aid. Som ambassadør for Red Barnet, har jeg med egne øjne set, hvor stor en effekt pengene har. Det skete, da jeg besøgte Zaatari-flygtninge-lejren i Jordan sidste år. Jeg ved godt, at der kan føles langt fra sæderne til et comedy-show og så ned til nogle af de allermest sårbare børn i verden – men tro mig, der er meget kortere end man tror”

siger Michael Schøt og fortsætter:

“Der noget smukt ved at vi i Danmark godt tør bruge humoren til alvorlige ting. Når alt kommer til alt, så er komikere legesyge, barnlige sjæle og det kan næsten ikke passe bedre, at vi er med til at give noget af den glæde tilbage til nogle børn, der har fået den taget fra sig.”

siger Michael Schøt, der glæder sig til at være vært sammen med Heino Hansen.

Heino Hansen var ikke på Comedy Aid-plakaten sidste år, men han kom alligevel på scenen, da han blev indkaldt som stand-in for de sygdomsramte Lasse Rimmer og Brian Mørk. Den debut mere end væltede salen og gav Heino blod på tanden.

”Det var en stor oplevelse at være med til. Både fordi det var rigtig sjovt, og så fordi det er vigtigt, vi får sat fokus på Red Barnets arbejde. Det er helt utroligt, at jeg efter den optræden nu får muligheden for min værtsdebut på Comedy Aids store scene. Jeg glæder mig til at bruge humoren til at få sat alvorlige emner på dagsordenen”

siger Heino Hansen.

“I Red Barnet er vi utrolig glade for samarbejdet med FBI. Comedy Aid er en vigtig bidragsyder til vores humanitære arbejde. Ved at bruge humor som samlingspunktet for showet håber vi at skabe en mindeværdig aften, der også efterlader indtryk og eftertanke. Så vi sammen kan hjælpe børn, der er på flugt og børn i krig”

siger Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.

Comedy Aid skal i år afholdes Aarhus Musikhus, den 27. december, i Herning MCH Teatersal den 28. december og i København i Tivolis Congress Center den 29.december. Den 7. januar 2019 får alle danskere bosiddende i London traditionen tro mulighed for at opleve showet i London i det berømte Comedy Store.

Prisen for showet er i tre priskategorier. 475 kroner, 375 kroner og 275 kroner. I London koster en billet 275 kroner.

comedy-aid-2018
Værterne
Heino Hansen
Michael Schøt
Line-uppet
Anders GrauMahamad Habane
Brian MørkMikkel Klint Thorius
Carsten BangMikkel Rask
Dan AndersenMorten Wichmann
Jacob TaarnhøjNatasha Brock
Jonas MogensenPhillip Devantier
Lasse RimmerThomas Hartmann
Linda PTorben Chris
+ DJ Noize
Specialguests
Jes Dorph-PetersenPer Vers

Comedy AID 2017

25 år jubilæum

FBI præsenterer for 25. år Comedy Aid til fordel for Red Barnet og deres arbejde for børn på flugt. Denne gang danner Royal Arena i København rammen for et storslået jubilæumsshow. Jesper Juhl og Carsten Bang er showets værter, som præsenterer en perlerække af tidens sjoveste komikere. Oplev Adam & Noah, Anders Fjelsted, Torben Chris, Simon Talbot, Ane Høgsberg, Thomas Hartmann og mange flere. Carsten Bang er en af de få komikere, der har været med siden første gang i 1993, da arrangementet hed “Talegaver til Børn”. Carsten udtaler:

“For 25 år siden var det stort, at vi på den nye stand-up scene kunne gøre noget velgørende. Jeg er stolt af at have været med siden starten og indrømmer, at jeg for 25 år siden ikke havde fantasi til at forestille mig, at jeg skulle holde jubilæum med et kvart århundrede i de gode sagers tjeneste”

comedy aid
Værterne
Jesper Juhl
Carsten Bang
Line-uppet
Adam og NoahMikkel Klint Thorius
Anders FjelstedMikkel Rask
Anders GrauRuben Søltoft
Ane HøgsbergSimon Talbot
Brian MørkThomas Hartmann
Dan AndersenThomas Wivel
Elias EhlersTorben Chris
Jacob TaarnhøjChristian Fuhlendorff
Jonas MogensenUffe Holm
Michael SchøtHeino Hansen

Comedy AID 2016

FBI og Red Barnet fortsætter successen med at samle penge ind gennem årets sjoveste velgørenhedsshow Comedy Aid. Her i 2016 går overskuddet blandt andet til en af tidens mest akutte situationer – de mange børn, der er på flugt fra krigen i Syrien.

Med årets Comedy Aid kan FBI se tilbage på 24 år med velgørenhedsshows – på fjerde år i samarbejde med Red Barnet. Formålet er at støtte op om Red Barnets store indsats for at gøre verden til et bedre sted for børn. I år går overskuddet fra billetsalget til arbejdet for de mere end 30 millioner børn, der lige nu er på flugt fra deres hjem.

Årets værter er Martin Høgsted og Anders Grau. De er kendt fra programmer som ’Danish Dynamite’ og ’Det Alt For Store Linda P Show’, og kan hver lørdag formiddag opleves sammen som værter i ’Selskabet’ på P3. Under Comedy Aid danner Høgsted og Grau front for en lang række populære stand-up-komikere, som alle optræder gratis for at skabe så stort et overskud som muligt til Red Barnet.

”Jeg har været vidne til mange katastrofer i mit arbejde for Red Barnet, og det der gør mest ondt er, at det altid er børnene, der bliver hårdest ramt. I Red Barnet er vi der for børnene hele vejen. I de lande, som børnene flygter fra, flygter gennem og flygter til. Vi arbejder for at sikre, at børn på flugt kan få en så tryg og god tilværelse som muligt sammen med deres familier. Det er blandt andet det arbejde, I vil være med til at styrke med donationen fra Comedy Aid 2016”, fortæller Jonas Keiding Lindholm, som er generalsekretær for Red Barnet.

Lige nu er flere end 60 millioner mennesker i verden på flugt, og halvdelen af dem er børn. Krigen i Syrien er den største grund til det rekordstore antal. Alene i 2015 har flere end en million flygtninge og migranter forsøgt at krydse Middelhavet mod Europa.

“Der er mange holdninger og løsningsforslag til krigen i Syrien, men alle er vel enige om, at mange uskyldige mennesker betaler en høj pris. Ikke mindst de mange børn, der er blevet drevet på flugt, og som er blevet frarøvet muligheden for at vokse op i rolige og trygge rammer. Red Barnet yder hvert år en enorm indsats for at hjælpe disse børn, og du kan give en hånd ved at købe billetter til Comedy Aid. Med de mange store komikernavne, der har sagt ja til at være med, kan vi love dig, at du får et fantastisk show,”

Peter Alan, direktør for FBI.

comedy aid
Værterne
Martin Høgsted
Anders Grau
Line-uppet
Adam og NoahLasse Rimmer
Anders FjelstedMartin Nørgaard
Ane HøgsbergMichael Schøt
Brian MørkMikkel Klint Thorius
Carsten BangMikkel Rask
Christian FuhlendorffOmar Marzouk
Dan AndersenThomas Hartmann
Elias EhlersTorben Chris
Jesper JuhlTobias Dybvad
Jonas Mogensen

Comedy AID 2015

Komikere til kamp mod mobning

Hvert år mellem jul og nytår optræder en perlerække af landets bedste komikere gratis ved Comedy Aid – årets sjoveste velgørende comedy show. Pengene fra showet går for tredje år i træk til Red Barnet med fokus på blandt andet at bekæmpe mobning. Billetsalget starter mandag den 29. juni kl. 10.00 på FBI.dk

”Så er mobning heller ikke sjovere.” Sådan lyder det fra Danmarks bedste komikere, når de igen mellem jul og nytår optræder gratis til fordel for en god sag. Værterne ved årets show er Geo og Brian Mørk, der glæder sig til at guide publikum gennem to timers forrygende underholdning. Det er 23. gang, at arrangementet, der tidligere hed ”Talegaver til Børn”, afholdes, og for tredje år i træk går pengene til børnerettighedsorganisationen Red Barnet. I år sættes der fokus på mobning, og det emne betyder noget helt særligt for FBI, arrangørerne bag Comedy Aid:

– Alle mennesker har brug for at blive set og respekteret. Mobning – på alle niveauer – ødelægger liv og selvværd, og derfor er FBI og Comedy Aid stolte over at være med til at skabe opmærksomhed om problemet og støtte op om det gode, forebyggende arbejde, Red Barnet laver. Danmarks allerbedste komikere glæder sig til højt og tydeligt – og på den sjove måde – at markere, at mobning aldrig bliver cool!, siger Karen Sophie Lerhard, salgschef i FBI.

Også hos Red Barnet er der glæde over, at der bliver sat fokus på netop dette område:

– De børn, der udsættes for mobning, bliver mærket for livet. Vi har alle et ansvar for at forebygge og bekæmpe mobning, og at der nu bliver sat fokus på området med humor er kun med til at få folk til at tænke en ekstra gang over det. Og når det samtidig medfører en stor donation og garanti for en sjov aften, hvor man kan grine med god samvittighed, så kan vi vist ikke ønske os mere, siger Jonas Keiding Lindholm, konstitueret generalsekretær i Red Barnet.
Comedy Aid kan mellem jul og nytår opleves i:

Musikhuset, Aarhus d. 27. december 2015, kl. 15 og 20,
Musikkens hus, Aalborg d. 28. december 2015, kl. 19,
Falconer Salen, København d. 30. december 2015, kl. 15 og 20

Comedy aid
Værterne
Brian Mørk
Geo
Line-uppet
Alex ThelanderMichael Schøt
Anders FjelstedMikkel Rask
Carsten BangNikolaj Stokholm
Christian FuhlendorffOmar Marzouk
Dan AndersenSimon Talbot
Elias EhlersThomas Hartmann
Jacob WilsonThomas Wivel
Martin NørgaardTorben Chris

Comedy AID 2014

Uffe Holm, Lasse Rimmer, Simon Talbot og mange flere optræder ved dette års Comedy Aid for at samle penge ind til børn i misbrugsramte familier. Oplev dem i Aarhus, Herning og København

Alt for mange børn i Danmark vokser op i familier, hvor forældres misbrug skaber utrygge rammer for børnene. Red Barnet er stærkt engageret i at skabe bedre forhold for disse familier, men har brug for økonomisk støtte. Uffe Holm, Lasse Rimmer og Simon Talbot er blot få ud af en lang perlerække af komikere, der hiver dagene mellem jul og nytår ud af kalenderen og optræder gratis ved årets Comedy Aid, for at samle penge ind til Red Barnets arbejde for børn i misbrugsramte familier.

Humor og tragedie er tæt forbundet. Og selvom børn i misbrugsramte familier ikke har det sjovt, kan humoren være indgangsvinklen til at andre bryder tabuet og engagerer sig i emnet, om det så bare er via økonomiske bidrag. Økonomisk støtte til trængende mærkesager er hele grundtanken bag Comedy Aid og grunden til at så mange komikere stiller op.

“Vi gør det, fordi nogen må gøre noget. Alle vil egentlig gerne hjælpe, ja faktisk har vi pligt til det, men de fleste ved ikke hvordan. Alle fortjener at vokse op i trygge rammer med selvtillid og selvværd som naturlige dele af ens personlighed”, siger Torben Chris, der sammen med Thomas Hartmann er værter for det store comedy-show, “Køber du billetter til årets Comedy Aid, hjælper du reelt børn, der har ikke har så meget at grine af til at få et bedre liv. Og så får DU samtidig selv en rigtig sjov oplevelse”.

Dem kan du opleve til dette års Comedy Aid
En rigtig sjov oplevelse er lige præcis hvad, der venter publikum. Showet er ikke uden grund kendt som årets sjoveste velgørenhedsshow, for det er spækket med store komikernavne. Årets værter er Torben Chris og Thomas Hartmann, der senest har opnået stor succes og udsolgte sale landet rundt med “Men´s Room”, 1 og 2. I løbet af showet præsenterer de en stjerneparade af kendte komikere:

Alex Thelander – Anders Fjelsted – Brian Mørk – Carsten Bang – Carsten Eskelund – Christian Fuhlendorff – Dan Andersen – Elias Ehlers – Jacob Wilson – Jesper Juhl – Lasse Rimmer – Martin Nørgaard – Michael Schøt – Nikolaj Stokholm – Omar Marzouk – Ruben Søltoft – Simon Talbot – Thomas Buttenschøn – Thomas Wivel – Uffe Holm – DJ Noize
Thomas Buttenschøn er måske ikke kendt som komiker, men Comedy Aid præsenterer en helt ny side af dette musikalske talent, der viser sig også at have en fantastisk komisk timing.

KiMs donerer penge til Comedy Aid
Comedy Aid støttes også af KiMs, der donerer 25 øre per solgt pose af udvalgte produkter i november og december. KiMs forventer at kunne støtte op om Red Barnets arbejde med en samlet donation på mellem 150.000 og 200.000 kr.

I Aarhus 27/12, Herning 28/12 og København 30/12
Comedy Aid, er en fortsættelse af Talegaver til børn, der blev stiftet af FBI for 22 år siden, og sker på andet år i samarbejde med Red Barnet. Showet kan i år opleves i :

Aarhus den 27. december kl. 15.00 og kl. 20.00
Herning den 28. december kl. 20.00
København den 30. december kl. 15.00 og kl. 20.00

Comedy aid
Værterne
Torben Chris
Thomas Hartmann
Line-uppet
Alex ThelanderRuben Søltoft
Anders FjelstedNikolaj Stokholm
Carsten BangOmar Marzouk
Christian FuhlendorffSimon Talbot
Dan AndersenMartin Nørgaard
Jesper JuhlMichael Schøt
Jacob WilsonElias Ehlers
Carsten EskelundUffe Holm
Thomas WivelThomas Buttenschøn

Comedy AID 2013

FBI proudly presents: Comedy Aid 2013, det årligt tilbagevendende comedy maraton, der løber af stablen mellem jul og nytår. Igen i år kan comedyglade danskere støtte et godt formål og opleve nogle af Danmarks allerbedste komikere ved et storslået show. Fælles for alle komikerne er, at de stiller op gratis. Overskuddet fra Comedy Aid går til velgørenhed. De sidste 4 år har FBI og Comedy Aid samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse og har i alt samlet 3.795.818 kr. ind til deres arbejde med børn og unge med kræft i livet.

FBI’s grundtanke med Comedy Aid og Talegaver til børn, som det hed tidligere, har altid været at gøre en forskel for børn. Derfor er det oplagt, at der i år indledes et nyt 2-årig samarbejde med organisationen Red Barnet.

Red Barnet arbejder for at sikre børns rettigheder i Danmark og i resten af verden. Pengene fra årets Comedy Aid går blandt andet til arbejdet for de børn, der kommer fra misbrugsramte familier blandt andet ved hjælp af oplysningskampagner og indsatser for at bryde tabuet omkring dette emne; og at årets show hedder “Speak Up” er ingen tilfældighed.

Årets to værter er Carsten Bang og Christian Fuhlendorff. De to mænd glæder sig til at lede showets gang. Carsten Bang, som selv er ambassadør for Red Barnet, udtaler sig om det nye samarbejde med organisationen:

“Man siger, at man skal høre sandheden fra børn og fulde folk. Her foretrækker jeg så at lytte til børnene, og Red Barnet kæmper meget passende for en verden, der netop lytter til dem.”
Christian Fuhlendorff fortsætter:

“Børneproblemer virker små i forhold til voksnes problemer, men de fleste problemer i dit voksenliv, skyldes noget i din barndom. Så skal vi ikke gøre noget ved problemerne, mens de stadigvæk virker små?”

Også hos Red Barnet ser man frem til samarbejdet:

“Jeg er så glad og spændt på det nye samarbejde med FBI, og tror, at vi sammen kan være med til bryde det tabu det er, at være barn i en misbrugsramt familie. Kun ved at tale åbent om det at være barn i en familie med et misbrug, kan vi hjælpe børnene, og at landets dygtigste komikere vil hjælpe os med at sætte fokus på det, ser jeg som en gave”, siger Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet.

Billetsalget starter fredag d. 28. juni kl. 10 og ligesom de forgangne år, besøger Comedy Aid tre byer i Danmark;

Aarhus den 27. december kl. 15.00 og 20.00
Esbjerg den 28. december kl. 20.00
København den 30. december kl. 15.00 og 20.00.

Comedy aid
Værterne
Carsten Bang
Christian Fuhlendorff
Line-uppet
Anders FjelstedLasse Rimmer
Brian MørkMartin Nørgaard
Carsten EskelundMichael Schøt
Dan AndersenNikolaj Stokholm
Elias EhlersRuben Søltoft
GeoSimon Talbot
Jacob WilsonThomas Hartmann

Comedy AID 2012

Årets sjoveste velgørenhedsshow, Comedy Aid 2012
– i salg fra på fredag den 22. juni

Selvom programmet for det store stand-up velgørenhedsshow, Comedy Aid 2012, endnu ikke er helt på plads, er FBI klar til at åbne for billetsalget på fredag den 22. juni kl. 10.00. Lasse Rimmer og Omar Marzouk har påtaget sig værtsrollerne og det alene skal nok sætte gang i billetsalget.

Comedy Aid 2012 er fjerde år for samarbejdet mellem FBI og Kræftens Bekæmpelse men også 20 års jubilæet for FBIs engagement i velgørenhed. Overskuddet går på fjerde år til Kræftens Bekæmpelses arbejde for børn og unge med kræft i livet. Pengene bruges blandt andet til forebyggende oplysningskampagner, forskning i en bedre og mere skånsom behandling af kræftramte børn eller til at give børn, der har kræft tæt inde på livet, muligheden for at komme i en sorggruppe og bearbejde det virvar af tanker og følelser, de bærer rundt på.

Lasse Rimmer og Omar Marzouk værter for årets Comedy Aid
Frontfigurer og værter for dette års line-up er de to populære komikere Lasse Rimmer og Omar Marzouk. Lasse Rimmer var også vært for både 10 og 15 års jubilæerne og har senest kunnet opleves i sit anmelderroste one man show “KOMIKER” samt som vært på det populære satireprogram “Den blinde vinkel” på TV2 fredag aftener. Omar har netop afsluttet en længere periode som anerkendt skuespiller i teaterstykket “Mogens og Mahmoud” og kan for tiden opleves på sendefladen hos DR2 som vært på det satiriske program “Omars Ark”.

På listen over de komikere, der også sikrer en sund latter oven på juleanden, er blandt andre Simon Talbot, Christian Fuhlendorff , Thomas Hartmann Michael Schøt og Elias Ehlers.

Komikere stiller gratis op
Alle komikerne stiller igen i år gratis op for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. “I år er et helt særligt år, fordi vi også kan fejre 20 års jubilæum for vores arbejde for velgørenhed”, siger Peter Alan Wheatley, direktør for FBI, og fortsætter, ””Jeg håber, det sælger nogle ekstra billetter. For hver solgt billet øger overskuddet til Kræftens Bekæmpelse og gør en tilsvarende større forskel hos de børn og unge, der er berørt. Det giver da mening!”

Comedy Aid i Aarhus, Odense og København
Traditionen tro afholdes Comedy Aid i Aarhus og København med Odense som bonusby og kan opleves som følger: Musikhuset Aarhus den 27. december kl. 15 og kl. 20, i Stadium Arena Fyn, Odense den 28. december k. 20 samt i Tivoli Congress Center, København den 29. december kl. 15 og kl. 20. Billetter kan købes fra fredag d. 22/6 kl. 10.00 via www.fbi.dk.

Comedy aid 2012
Værterne
Lasse Rimmer
Omar Marzouk
Line-uppet
Carsten Bang
Martin Høgsted
Anders Fjelsted
Jacob Wilson
Thomas Wivel
Mikael Wulff
Brian MørkMichael Schøt
Torben ChrisThomas Warberg
Christian Fuhlendorff
Tobias Dybvad
Dan Andersen
Nikolaj Stokholm
Jacob Tingleff
Ruben Søltoft
Elias Ehlers
Simon Talbot
Linda P
Thomas Hartmann

Comedy AID 2011

Billetsalget til årets sjoveste velgørenhedsshow Comedy Aid går i gang på mandag den 19. september

Kræftens Bekæmpelse og FBI samarbejder igen i år om at samle penge ind til
børn og unge med kræft tæt inde på livet med velgørenhedsshowet Comedy Aid, der kan opleves i Sønderborg, Århus og København mellem jul og nytår.

Sidste års Comedy Aid var totalt udsolgt og indbragte et overskud på 1,6
millioner kroner, der ubeskåret er gået til at skabe bedre forhold for børn
og unge, der bliver ramt af kræft, uanset om det er på egen krop eller i den
nærmeste familie.

Oplysning, forskning og bedre behandling
Pengene bruges blandt andet til forebyggende oplysningskampagner, forskning
i en bedre og mere skånsom behandling af kræftramte børn eller til at give
børn, der har kræft tæt inde på livet, muligheden for at komme i en
sorggruppe og bearbejde det virvar af tanker og følelser, de bærer rundt på.

“De seneste to år har Kræftens Bekæmpelse, 16.000 tilskuere og et stort
antal TV-seere på TV2 haft den fornøjelse at opleve 20 af Danmarks bedste
stand-up’ere mellem jul og nytår. Alle stand-up’ere har optrådt gratis til fordel for kampen mod kræft. Det er vi meget taknemlige for”, fortæller Leif Vestergaard Pedersen, direktør for Kræftens Bekæmpelse, og fortsætter: “Som en privat forening er Kræftens Bekæmpelse helt afhængig af bidrag fra private og erhvervslivet. Derfor har et samarbejde som det med Funny Business Inc. (FBI) meget stor betydning for vores fortsatte arbejde i kampen mod kræft.”

Carsten Bang og Geo årets værter
Årets værter bliver Carsten Bang og Geo, der i løbet af showet præsenterer
en stribe af tidens store komikere på scenen. Carsten Bang og Geo kendes fra
en lang række stand-up og tv-sammenhænge. Carsten Bang medvirker blandt
andet i TV2 Zulus underholdningssucces ”Vild med Comedy” ligesom han op til
Comedy Aid kan opleves rundt i landet i sit nye one man show ”Plukker
kameler”. Geo har inden for de seneste år blandt andet kunnet opleves i TV2
Zulus serier ”Hvor fanden er Herning”, ”Zulu Gumball”, ”Tung Metal”,
”Stand-up.dk, sæson 7” og kan flere morgener om ugen opleves som vært på
Radio ANR.

Comedy Aid i Sønderborg, Århus og København
Comedy Aid afholdes i år for første gang i Sønderjylland, nærmere bestemt i
Alsion, Sønderborg den 27. december kl. 20 samt traditionen tro i Musikhuset
Århus den 28. december kl. 15 og kl. 20 og i Falconer Salen, København den
30. december kl. 15 og kl. 20.

Komikere stiller gratis op
Det er 19. år i træk, at FBI, Funny Business Inc., arrangerer et
velgørenhedsshow af denne størrelse, på tredje år under titlen Comedy Aid i
samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. ”Alt for mange af os bliver på et
tidspunkt i livet berørt af kræft, enten på egen krop, som pårørende eller
vi lever med frygten for, at det kan ske… Det betyder derfor meget for os at
vi i samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse kan være med til at indsamle
midler, der kan hjælpe til øget forskning og en bedre tilværelse for dem,
der bliver ramt. Og så er vi er glade for, at så mange af vores komikere hvert år mellem jul og nytår gratis stiller op for at samle penge ind til så vigtig en sag”, fortæller Peter Alan Wheatley, direktør for FBI. ”Latter er en rigtig god måde at afslutte det gamle og begynde et nyt år på”, supplerer Leif Vestergaard Pedersen.

Comedy aid 2011
Værterne
Carsten Bang
Geo
Line-uppet
Simon Talbot

Jacob Tingleff
Christian Fuhlendorff
Michael Schøt
Jacob Wilson
Elias Ehlers
Thomas Hartmann
Thomas Wivel
Omar Marzouk
Dan Andersen
Brian Mørk
Torben Chris
Thomas Warberg
Jesper Juhl
Tobias Dybvad
Martin Høgsted
Anders Fjelsted
Ruben Søltoft

Comedy AID 2010

– Årets store comedy show til fordel for børn og unge med kræft inde på livet 

850.000 danske kroner lykkedes det i 2009 at samle ind, da en lang række af Danmarks bedste stand-up komikere sammen stillede op til velgørenhedsshowet ”Comedy Aid – stand-up for livet”. Pengene gik til Kræftens Bekæmpelses arbejde til fordel for børn og unge. 

Igen i år arrangerer FBI og Kræftens Bekæmpelse sammen Comedy Aid.

27. december kl 20:00 Aalborg hallen
28. december kl 15:00 & 20:00 Musikhuset Århus
30. december kl 15:00 & 20:00 Falconer Salen, København

”Vi i Kræftens Bekæmpelse er superglade for at så mange vil stille op og give en håndsrækning til børn og unge. De mange penge vi modtog sidste år gennem Comedy Aid har gjort en vigtig forskel for vores arbejde”, siger udviklingschef i Kræftens Bekæmpelse, Majken Samsøe Moghaddas. ”Pengene går til vores arbejde med børn og unge. Det kan f.eks. være forskning i en bedre og mere skånsom behandling af kræftramte børn, at sikre at flere unge piger tager en screening og en vaccination mod livmoderhalskræft eller at give børn med kræft tæt inde på livet mulighed for at blive en del af en sorggruppe.”

Værterne for Comedy Aid 2010 er stand-up komikerne og TV værter Jacob Wilson og Simon Talbot. De to er sammen aktuelle som værter på TV 2’s underholdningssucces ”Bingo Banko”. Tidligere har de markeret sig i bl.a. ”Morgenhyrderne” på 100 FM, ”Comedy Fight Club”, ”Standup.dk” og ”Hvor fanden er Herning?”.

FBI-comedy management direktør Peter Alan siger: ”Kræftens Bekæmpelses arbejde for børn og unge er hamrende vigtigt, og vi er glade for at samarbejde med dem igen i år. Og så er det skønt, at så mange af Danmarks største komikere – for 18. år i træk – har sagt ja til at stille deres talent til rådighed for den gode sag!”

Tidligere hed showet ”Talegaver til børn” og var i 16 år en institution i dansk stand-up. Showet skiftede navn til ”Comedy Aid – stand-up for livet” i 2009.

Comedy aid 2010
Værterne
Simon Talbot
Jacob Wilson
Line-uppet
Anders FjelstedJonatan Spang
Brian Mørk
Lasse Rimmer
Carsten Bang

Martin Høgsted
Carsten Eskelund
Michael Schøt
Christian Fuhlendorff
Mikael Wulff
Dan Andersen
Omar Marzouk
Elias Ehlers
Thomas Hartmann
Geo
Thomas Warberg
Jacob Tingleff
Thomas Wivel
Jesper Juhl
Linda P

Comedy AID 2009

En lang række af landets bedste komikere med til Comedy Aid

Når ”Comedy Aid – stand-up for livet” i december løber af stablen, er det med et stjernespækket line up af landets bedste stand-up komikere. Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med børn og unge.

Billetsalget er i fuld gang til ”Comedy Aid – stand-up for livet”. Det er en ren luksus-buffet inden for dansk stand-up, der venter publikum. De to komikere, der har takket ja til at binde aftenen sammen som show-værter, er Thomas Hartmann og Christian Fuhlendorff. Hvor Hartmann er en garvet herre indenfor faget, der p.t. kan opleves på turné sammen med Anden, tilhører Fuhlendorff generationen af yngre komikere, selv om han allerede er langt med at etablere sig, bl.a. med egen kommende sitcom på TV 2 Zulu.

Foruden aftenens værter kommer man til årets Comedy Aid til at opleve Mick Øgendahl, Omar Marzouk, Jonatan Spang, Rune Klan, Carsten Bang, Linda P., Brian Mørk, Thomas Wivel, Anders Fjelsted, Tobias Dybvad, Elias Ehlers, GEO, Jacob Tingleff, Carsten Eskelund, Jacob Wilson, Michael Schøt, Dan Andersen, Simon Talbot og Thomas Warberg.

Det er syttende år i træk, en række af landets bedste komikere går sammen om at samle penge ind til et godt formål, og den årlige tradition ser ud til at have udviklet sig til en fast succes.

Alle komikere stiller sig frivilligt til rådighed for den gode sag: Overskuddet fra ”Comedy Aid – stand-up for livet” går i år ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forebyggende og oplysende kampagner, forskning samt rådgivning til fordel for børn og unge.

”Comedy Aid – stand-up for livet” finder sted på følgende datoer og steder:

28. december 2009 Musikhuset Aarhus
29. december 2009 Musikteatret Vejle
30. december 2009 Falconer Salen, København

Comedy aid
Værterne
Christian Fuhlendorff
Thomas Hartmann
Line-uppet
Mick Øgendahl
Elias Ehlers
Omar Marzouk
Geo
Jonatan Spang
Jacob Tingleff
Rune Klan
Carsten Eskelund
Carsten Bang
Jacob Wilson
Linda P
Michael Schøt
Brian Mørk
Dan Andersen
Thomas Wivel
Simon Talbot
Anders Fjelsted
Steen Molzen
Tobias Dybvad
Thomas Warberg

Talegaver til Børn 2008

Intens comedy maraton til fordel for UNICEF og verdens børn
Billetsalget er i gang til den 16. udgave af Talegaver til Børn, der er et mere end velment comedy show.

Syv minutter og kun syv minutter til hver komiker! Det er en af de ting, der gør Talegaver til Børn til et koncentreret og intenst comedy show. Fordi de optrædende kun får få minutter på scenen, giver de den også alt, hvad den kan trække til fordel for UNICEFs arbejde for børn i den tredje verden.

”Det er et fantastisk samarbejde med FBI, der sikrer, at en hel sal fuld af mennesker både kan hjælpe børn i nød og grine på en gang,” siger Steen M. Andersen, generalsekretær for UNICEF Danmark.

Det er 16. år i træk at tilbagelænede som hyperaktive komikere indtager de store scener med oplagte pointer og gakkede bevægelser. Som noget nyt i år kommer Talegaver til børn til Odense. Anledningen er, at Odense i år er UNICEF BY, og hele året samler ind til et projekt, der skal skabe børnevenlige skoler i Bolivia.

Årets værter kan både være fulde af løgn og mangle politisk korrekthed, men når det gælder Brian Mørk og Michael Schøt, er det egenskaber, der binder Talegaver til børn 2008 smukt sammen. Mørk og Schøt skal holde de 13 mænd og en enkelt kvinde i hånden, når de leverer deres talegaver til publikum.

Talegaver til børn
Værterne
Brian Mørk
Michael Schøt
Line-uppet
Mick Øgendahl
Carsten Eskelund
Sebastian Dorset
Christian Fuhlendorff
Thomas Hartmann
Povl Carstensen
Anders Fjelsted
Tobias Dybvad
Mette Frobenius
Elias Ehlers
Mikael Wulff
Jacob Wilson
Thomas Wivel
Thomas Warberg

Talegaver til Børn 2007

15 års jubilæum

TTB
Værterne
Lasse Rimmer
Carsten Bang
Line-uppet
Anders FjelstedMichael Schøt
Dan Andersen
Mick Øgendahl
Brian MørkOmar Marzouk
Jacob Tingleff
Lasse Rimmer
Carsten Bang
Povl Carstensen
Carsten Eskelund
Sebastian Dorset
Christian Fuhlendorff
Thomas Wivel
Frank Hvam
Thomas Hartmann
Elias Ehlers
Tobias Dybvad

Talegaver til Børn 2005

Julen 2005 byder atter på comedy i høj klasse, når eliten af dansk stand-up samles for at optræde til gavn for børnene i den tredje verden. For 13. år i træk kan FBI og UNICEF åbne dørene for det populære og traditionsrige velgørenhedsshow, som alle danskere ser frem til, – nemlig ”Talegaver til børn 2005”. Showet kan opleves i Musikhuset Århus den 28. december og i Falconer Salen den 30. december.

Jonatan Spang og Carsten Eskelund bliver de to herrer, som bliver showets værter og samtidig skal holde styr på den resterende del af den optrædende comedy trup.

”Vi har det som general Custer, da han så skiltet med påskriften ”Waterloo 2 km”. Spændte og fulde af forventning. Vi håber bare, det her ender en del bedre”, siger Jonatan og Carsten.

Jonatan Spang har netop været på Danmarksturné med sit første og anmelderroste comedy show ”Damer”. Derudover har 2005 også budt på en del optrædener på de skrå brædder. I øjeblikket er han i gang med at indspille Hella Joofs nye film ”Fidibus” – en film som først får premiere i 2006.

Carsten Eskelund var på Danmarksturné i vinteren 2005, da han optrådte sammen med Rune Klan, Geo og Boothby Graffoe med showet ”Stand-up.DK/UK/OK”. Ligeledes har man kunnet lytte til Carstens satiriske indslag på P3s ”Tjenesten”.

FBI og UNICEF har været samarbejdspartnere på velgørenhedsshowet siden 1992, da ”Talegaver til børn” konceptet plantede sine rødder i Boltens Gård.

”Talegaver til børn” er en god ide og en fantastisk mulighed for at skabe interesse blandt de unge mennesker om de alvorlige situationer, som finder sted rundt i verdenen. Selvom showet kører på sit 13. år imponeres vi gang på gang over den store interesse, som folk udviser for showet. Der er jo nærmest udsolgt, inden vi offentliggør til pressen. Så det viser bare, hvordan ”Talegaver til børn” har udviklet sig til at være et unikt varemærke og vist vejen for, hvordan man kan hjælpe børn i den tredje verden og samtidig få en sjov oplevelse ud af det. Vi er derfor meget stolte over at være en del af denne event”, udtaler Valgerdur Hvidt Larsen, UNICEFs
Corporate & Event manager

TTB
Værterne
Jonatan Spang
Carsten Eskelund
Line-uppet
Anders Fjelsted
Michael Schøt
Brian MørkMick Øgendahl
Carsten BangMikael Wulff
Dan AndersenPovl Carstensen
GeoRune Klan
Henrik BruhnSebastian Dorset
Martin VeltzThomas Hartmann
Mette FrobeniusTobias Dybvad.

Talegaver til Børn 2002

10 års jubilæum

17 af Danmarks bedste stand-up komikere i ét show
Det kræver en hel del, hvis man tør stille sig op som vært i et show udelukkende bestående af Danmarks bedste komikere. Men når man hedder Lars Hjortshøj og Lasse Rimmer, kan end ikke 17 kolleger og et par tusinde publikummer få én til at vakle. Oplev de to kendte komikere og tv-værter når de svinger pisken over en stribe af Danmarks bedste stand-up komikere i en mere end 2 timer lang lyn-staffet.

Årets medvirkende er:
Jan Gintberg – Anders Matthesen – Mick Øgendahl – Omar Marzouk – Carsten Bang –  Jonatan Spang – Thomas Hartmann – Povl Carstensen – Thomas Wivel – Uffe Holm – Jacob Tingleff – Mikael Wulff – Rune Klan – Geo – Dan Andersen – Anders Fjelsted og Sebastian Dorset…

…som i et vanvittigt tempo banker pointerne ud over scenekanten og med grænseoverskridende frækhed spanker den danske ligegyldighed og middelmådighed!

Humor og velgørenhed
At humor og velgørenhed matcher og kan gå hånd i hånd, er TALEGAVER TIL BØRN et godt eksempel på.
I ti år har cremen af danske komikere optrådt gratis til fordel for UNICEF Danmark. Og i årenes løb er det blevet til ganske mange penge, som er sendt videre til organisationens arbejde for verdens børn.

Værterne
Lasse Rimmer
Lars Hjortshøj
Line-uppet
Anders Fjelsted
Omar Marzouk
Dan Andersen
Povl Carstensen
Jacob Tingleff
Rune Klan
Carsten Bang
Thomas Hartmann
Geo
Uffe Holm
Jonatan Spang
Anders Matthesen

Mick Øgendahl
Jan Gintberg
Mikael Wulff

Talegaver til Børn 2001

Anders Matthesen alias ANDEN og Mick Øgendahl i spidsen for Danmarks bedste komikere ved årets største comedyshow til fordel for UNICEF Danmark

Jan Gintberg – Casper Christensen – Lars Hjortshøj – Frank Hvam – Lasse Rimmer – Thomas Wivel – Omar Marzouk – Carsten Bang – Uffe Holm – Rune Klan – Jacob Tingleff – Jonatan Spang – Geo – Thomas Hartmann – Anders Fjelsted – Sebastian Dorset – Carsten Eskelund

Scandinavian Congress Center, Århus : 29. december, 20.00
Tivolis Koncertsal, København : 30. december, 20.00

Man tager et par håndfulde af Danmarks bedste komikere og krydrer dem med en stor håndfuld af nye lovende talenter. Dermed er der sat over til et imponerende og uforglemmeligt comedyshow på en af årets sidste aftener, når eliten af danske komikere går på scenen i årets velgørenhedsshow “Talegaver til Børn”.

For 9. gang afprøver UNICEF Danmark og F.B.I. opskriften og ligesom i de foregående år er alle sejl sat til for at skabe en ultimativ morsom afslutning på år 2001 i København og Århus.

I år har Anders Matthesen, (m)Anden bag radio- og cd-succesen “Hva’ snakker du om” og komikeren Mick Øgendahl, kendt fra de bedste satireprogrammer på tv, overtaget rollerne som de ubarmhjertige og konsekvente værter. Sammen skal de forsøge at styre de 17 komikere på scenen og samtidig skal de sikre, at publikum får årets bedste og sjoveste aften, ligesom var tilfældet sidste år, hvor man fyldte Tivolis Koncertsal og Århus Musikhus til bristepunktet.

– Vi lever i en verden, hvor alvoren og frygten har fået overtaget. Og selvom vi stiller op til et alvorligt formål og til hjælp for børn i nød, så glemmer vi alverdens ondskab denne ene aften og har kun ét mål: At give publikum en sjov og uforglemmelig aften, siger de to værter og glæder sig ekstra over, at programmet i år også rummer en række nye ukendte navne, som alle er spået en god og sikker fremtid på de danske comedyscener.

Hvert år har man meldt ‘alt udsolgt’ og sidste år var ingen undtagelse, da man fyldte både Århus Musikhus og Tivolis Koncertsal på to af årets sidste aftener. Derfor har man store forventninger igen i år, når FBI og UNICEF atter lader publikum more sig til fordel for den gode sag.

Værterne
Anders Matthesen
Mick Øgendahl
Line-uppet
Anders Fjelsted

Rune Klan
Dan Andersen
Thomas Hartmann
Jacob Tingleff
Uffe Holm
Carsten Bang
Anders Matthesen
Geo
Jan Gintberg
Jonatan Spang
Lars Hjortshøj
Mikael Wulff
Thomas Wivel
Omar Marzouk
Casper Christensen
Lasse Rimmer
Sebastian Dorset
Povl Carstensen
Frank Hvam

Talegaver til Børn 2000

Casper Christensen og Jan Gintberg står i år i spidsen for Danmarks største comedy arrangement til fordel for UNICEF Danmark

Århus Musikhus den 27. december
Tivolis Koncertsal den 28. december

Mens resten af danskerne bruger dagene mellem jul og nytår til at fordøje alle juleherlighederne, trækker Casper Christensen og Jan Gintberg i arbejdstøjet. De to skal nemlig dirigere rundt med Danmarks bedste komikere, når de går på scenen som værter ved dette års velgørenhedsshow ”TALEGAVER TIL BØRN”.

– Alt kan ske og alt vil ske. Vi ved, at man skal være varsom med at fremsætte garantier, men i dette tilfælde tør vi godt love publikum en absolut skudsikker garanti for en både sjov og vanvittig aften.
I seks år i træk har københavnerne stået i kø for at sikre sig billetter til det årlige comedy marathon. Men i år skal jyderne og især århusianerne for første gang have muligheden for det gode grin og ikke mindst chancen for at støtte det gode formål, fortæller de to værter.

Samarbejdet mellem Christensen & Gintberg begyndte i sin tid i det legandariske tæskehold og har siden kunnet opleves på tv. De to stikker stadig hovederne sammen når lejligheden byder sig og det er heldigvis tilfældet i år, hvor de sammen tegner årets velgørenhedsforestilling.

Det er i år syvende gang, at F.B.I. og Danmarks bedste komikere afvikler det gigantiske comedy show for UNICEF Danmark og verdens børn. De sidste to år har man meldt alt udsolgt i Tivolis Koncertsal og vover pelsen, når man i år også introducerer arrangementet for det århusianske publikum.

Udover Casper Christensen og Jan Gintberg tæller arrangementet bl.a. Mette Lisby, Anden, Mick Øgendahl, Lars Hjortshøj, Thomas Wivel, Carsten Bang, Uffe Holm, Mads Keiser, Gordon Kennedy, Mette Frobenius, Povl Carstensen, Peter Hansen, Frank Hvam, Omar Marzouk, Papkasseshow, Klassens Tykke Dreng og John & Aage … alt sammen skarpt overvåget af Danmarks eneste comedy band: Gorm & the Zookeepers.

Værterne
Casper Christensen
Jan Gintberg
Line-uppet
Carsten Bang
Mette Lisby
Frank Hvam
Lars Hjortshøj
Mads Keiser
Papkasseshow
Mick Øgendahl
Mette Frobenius
Omar Marzouk
Peter Hansen
Lasse Rimmer
Bob Anders
Povl Carstensen
Gordon Kennedy
Rune Klan
John & Aage
Thomas Wivel
Klassens tykke dreng
Uffe Holm
Jesper Bæhrentz
Anders Matthesen

Talegaver til Børn 1999

Mette Lisby og Casper Christensen kan melde om alt udsolgt, når de går på scenen til årets sjoveste aften med Danmarks mest kendte stand-up komikere som:

OMAR MARZOUK – LASSE RIMMER – POVL CARSTENSEN – METTE FROBENIUS
UFFE HOLM – PAPKASSESHOW – ANDERS MATTHESEN – GORDON KENNEDY
THOMAS WIVEL – MICK ØGENDAHL – JOHN & AAGE – LARS HJORTSHØJ – AMIN JENSEN CASPER & MANDRILAFTALEN – JAN GINTBERG – CARSTEN BANG – AMIN JENSEN
og THE SINATRA SHOW m. MICHAEL CARØE & PETER HANSEN

TIVOLIS KONCERTSAL ONSDAG 29. DECEMBER KL. 19.30

Der har været rift om billetterne til dette års udgave af TALEGAVER TIL BØRN, på kort tid kan FBI og UNICEF Danmark melde alt udsolgt til det, der allerede nu ligner ’årets sjoveste aften’.

For sjette år i træk er det lykkedes at samle en stribe af Danmarks bedste stand-up komikere på én gang til en gigantisk comedy marathon til fordel for UNICEF Danmark. Med Mette Lisby og Casper Christensen i spidsen som konferenciers byder programmet på de bedste komikere kendt fra tv og stand-up scenen.

Der bliver bl.a. et glædeligt gensyn med John & Aage, en genoplivning og genopstandelse af Casper og Mandrilaftalen, et møde med Danmarks sjoveste kvindelige erhvervsjurist Mette Frobenius, et stød over Amin Jensens bæltested, et hyperenergisk indslag med Jan Gintberg og ikke mindst et forrygende musikalsk møde med de to croonere Martin & Sinatra alias Michael Carø og Peter Hansen.

Igen i år satsede F.B.I. (Funny Business Inc.) og UNICEF Danmark rigtigt, da de valgte at flytte arrangementet til Tivolis Koncertsal, som de har formået at fylde til bristepunktet på ualmindelig kort tid. – Sidste år gav showet et flot overskud på ca. 200.000 kroner, et beløb som rækker langt i UNICEFs arbejde for verdens dårligst stillede børn.

Hvem har sagt, at det skal være kedeligt at støtte en god sag, spørger komikeren Lars Hjortshøj som i sin tid var en af initiativtagerne til denne årlige tilbagevendende begivenhed.

Der er en stor tilfredsstillelse ved at gøre andre mennesker glade og en endnu større glæde ved tanken om at kunne hjælpe børn i nød. De fleste af os stand-up komikere har selv børn og det giver naturligvis et helt andet forhold til ordet: ansvarsfølelse, siger Lars Hjortshøj, som både kan opleves solo og som en væsentlig del af Mandrilaftalen.

Værterne
Mette Lisby
Casper Christensen
Line-uppet
Carsten Bang
Mette Frobenius
Mick Øgendahl
Gordon Kennedy
Omar Marzouk
John & Aage
Lasse Rimmer
Michael Carøe
Thomas Wivel
Peter Hansen
Uffe Holm
Povl Carstensen
Anders Matthesen
Casper & Mandrilaftalen
Jan Gintberg

Talegaver til Børn 1998

Der er lagt op til den bedst tænkelige og mest morsomme udgang på dette kalenderår, når en stribe af Danmarks førende komikere indtager Tivolis Koncertsal på en af årets sidste dage.

For femte år i træk præsenterer FBI velgørenshedsforestillingen ”TALEGAVER TIL BØRN”, hvor danske komikere donerer deres tid til fordel for UNICEF Danmark og organisationens arbejde for børn i den tredje verden.

Man behøver ikke at være alvorlig for at støtte en alvorlig sag. Der er en god tilfredsstillelse ved at gøre andre mennesker glade, men en endnu større tilfredshed ved tanken om at glæden kan hjælpe børn i en akut nød. For få år siden var de fleste af os stand-up komikere knægte, men nu har de fleste af os fået børn og for mit eget vedkommende har det givet mig et helt andet forhold til ordet: ansvarsfølelse, siger komikeren Lars Hjortshøj, som er en af projektets oprindelige initiativtagere.

Udover de mere kendte stand-up komikere rummer programmet i år også kunstnere som normalt ikke kan opleves på stand-up scenen men som til gengæld er kendt fra henhondsvis teater, radio og tv. Programmet for TALEGAVER TIL BØRN 1998 udbygges i løbet af ugen med yderligere en stribe navne, men rummer foreløbigt:

Billede-1998
Værterne
Mette Lisby
Casper Christensen
Line-uppet
Carsten Bang
Gordon Kennedy
Mick Øgendahl
David McSavage
Lasse Rimmer
Peter Hansen
Povl Carstensen
Jakob Petterson
Thomas Wivel
Bob Anders
Jan Gintberg
Timm Vladimir
Amin Jensen
Flemming Jensen
Lars Hjortshøj
Peter Mygind
Papkasseshow
Jesper Bæhrenz
fbi-logo

25 års erfaring med at spotte, udvikle og præsentere landets mest talentfulde stand-up komikere

Over 50

Komikere repræsenteret

20.000+

Bookinger foretaget

over 25 års

Brancheerfaring

15.000+

Afholdte shows

1.800.000+

Solgte billetter

100+

Downloadable shows

X